Wie woont er allemaal thuis?

Geplaatst op 23 nov 2019
Wie woont er allemaal thuis?

Beste ouders,

Vanaf nu zijn er elke week 2 kleuters die ingeschakeld worden als reporter om de afgelopen week te reconstrueren. Hieronder volgt letterlijk wat Niko en Sam mij verteld hebben over de week:

“Deze week hebben we veel poppenkastverhalen en leuke poppenkastpoppen gemaakt, met de verhalenpuzzel maakten we weer zelf verhalen. We hebben met het poppenhuisje gespeeld. We mochten onze schoenen 2 dagen allemaal uit doen, heel leuk! Wij willen graag pantoffeltjes in de klas. We maakten ook veel toneeltjes in het keukentje en met de auto’s, blokken, dieren in de zandbak! De andere kleuters komen straks nog naar onze poppenkast kijken, dus dan moeten we ons poppenkastliedje ook goed kennen hé! Volgende week komen onze eigen kussens in de klas en wij willen er ook nog eentje maken voor juf Anaïs en juf Samira, want nu gaat dat niet eerlijk zijn.”

 

Poppenkastlied: ‘Er klinkt geritsel achter ’t gordijn, de poppen zullen wakker zijn en als ’t gordijn dan open gaat, gaan de poppen aan de praat! De poppenkast, de poppenkast, wat is dat allemaal? Daar dansen alle poppen en ze spelen hun verhaal. De poppenkast, de poppenkast dat is voor ieder kind… Het is het leukste wat er is, maar wees nu stil, want het begint! Ssst! Stil want het begint!’

 

Volgende week starten we met het thema: ‘Wie woont er allemaal thuis?’ We zoomen in op onze familie, maken onze eigen familiestamboom, knutselen onze familie op verschillende leuke, speciale, grappige manieren… we gaan na met hoeveel we thuis zijn en maken er een groot klasschema van! Uiteraard spelen we verschillende rollenspelen in de huishoek (keukentje zoals de kleuters het zeggen), de poppenkast was ook een groot succes, waarom spelen we geen poppenkastverhaal met een mama, papa, broer, zus, opa, oma, …?

 

Meebrengen:

  • Familiefoto om te bespreken + eventueel eentje om in te knippen
  • Pantoffels of iets anders om in de klas aan te doen (idee van onze reporters!)

 

Groetjes,

Juf Anaïs

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso