Onze speelplaats vorm geven

Geplaatst op 7 feb 2021
Onze speelplaats vorm geven

Wij zijn volop aan het recycleren, recycleren, re-cy-cleren! We maakten samen zelf een eigen versje:

‘Plastic soep dat is echte troep!

Al die plastic flessen, yoghurtpotjes en plastic dopjes dat zijn geen leuke mopjes.

Eierdoos, koekendoos en cornflakesdoos die maken ons ook een beetje boos.

Recycleren, recycleren, re-cy-cleren. Gooi die spullen niet bij het karton of in de PMD.

Wij, de 2e kleuterklas kunnen er wel wat mee!

We drinken elke dag uit onze drinkbus dat is absoluut geen zware klus.

Bowlen met flessen, bouwen met dozen, knutselen met blikken, wie houdt er ons nu nog tegen, voor recycleren krijgen wij alvast een dikke negen!

Recycleren, recycleren, re-cy-cleren. Gooi die spullen niet bij het karton of in de PMD.

Wij, de 2e kleuterklas kunnen er wel wat mee!’

 

In de klas hebben we allemaal onze eigen robot met kosteloos materiaal gemaakt, hebben we een sorteerspel gespeeld, gesjoeld, heel wat te gekke dingen gebouwd met allerlei recyclagemateriaal!

 

Nu gaan we vooral aan de slag met kosteloos materiaal op onze speelplaats! We hebben nieuwe spelboxen aangekocht voor de kleuterspeelplaats en zijn die samen met juf Alisha aan het vullen. Jullie kleuters hadden afgelopen week al heel wat leuke ideeën om op de speelplaats te spelen, we maakten foto’s en hebben ze opgehangen op de speelplaats. Het is duidelijk… Jullie kleuters hebben nog meer ideeën! We bieden heel wat kosteloos materiaal aan en gaan samen op zoek naar te gekke spelletjes voor op de speelplaats. Zou het ons eindelijk lukken om van onze ruzieplaats weer een echte speelplaats te maken? 

Het wordt heel koud deze week… Vergeet je kleuter zeker geen extra trui mee te geven, want als de deur openstaat om samen even naar toilet te gaan/handen te wassen/soep te halen/… koelt het heel snel af in onze klas + we blijven goed verluchten dus ons raam staat regelmatig open...

 

De krokusvakantie zetten we traditiegetrouw in met een verkleedpartijtje, ja hoor, je kleuter mag op vrijdag verkleed naar school komen! Je hoeft zeker niets nieuw te kopen.

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso