Geplaatst op 12 jun 2021
Savannedieren

Als je ooit eens met je kleuter de jungle in trekt en je wordt gestoken door een tseetseevlieg kan je maar best op zoek gaan naar tijgerogen, want de mensen in de jungle zeggen dat, dat het enige is wat je nog kan genezen… Af en toe kwam er een kleuter met een speelgoedvlieg mij steken en vervolgens ging een andere kleuter op zoek naar een tijger om mij de ogen te geven. Dat hebben ze goed onthouden zeg!

 

Daarnaast leerden we dat een papegaai in de jungle ook wel een ara genoemd wordt, dat een toekan een bek heeft in de vorm van een banaan en dat hij veel vruchten eet, dat mannelijke paradijsvogels gekke dansjes doen om een vrouwtje te versieren om samen kindjes te maken, dat de orang oetans niet meer met zo veel zijn omdat hun bomen worden gekapt, dat luipaarden vanuit de boom springen om hun prooi te vangen en met hun prooi terug in de boom te kruipen, dat de tijgers strepen hebben zodat anderen hen niet kunnen zien... 

 

We hebben hard gewerkt aan ons cadeautje voor vaderdag en hebben met de hele school een liedje gemaakt. Fijne vaderdag papa’s!

 

We zijn ook al een beetje kunnen beginnen aan het knutselen van onze eigen jungle… Aangezien we volgende week aan de slag gaan met het thema: ‘Savannedieren’ gaan we van onze jungledoos een halve jungle en een halve savanne maken. Wie nog geen schoendoos had meegegeven mag dat dus nog doen, dankjewel!


We maken ook nog verschillende knutselwerkjes van de big five, spelen verschillende telspelletjes met apennoten, verzinnen een eigen savannelied over de big five en genieten volop van de zon door af en toe een buitenklasje te houden of moet ik zeggen savanneklasje?

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso