Op (bos)pad met Eekhoorn Noot

Geplaatst op 11 okt 2021
Op (bos)pad met Eekhoorn Noot

En of we verfijnd aan de slag zijn gegaan! Heel onze klas lag vol met pijpenraggermannetjes, er werd hard gewerkt aan de werkbank en goed geschroefd, fijn geknipt, vogelbekjes van onze vingers werden op allerlei manieren toegepast. De kleuters kregen heel vaak te horen als ze iets vast namen: “Denk aan je vogelbekje hé!”, onze vingers werden elke dag gewekt met het speciale vingerversje en we vierden op vrijdag weer feest voor 10 jaar SLB en kregen deze keer een prachtig cadeautje. Hou er rekening mee dat de hele school met zo een rode drinkbus rondloopt he ;-).

 

Maandag 10 oktober start de week van het bos, wij doen ook mee maar geven er onze eigen draai aan. Eekhoorn Noot mag nog eens gewekt worden, sommige kleuters kennen hem al van een oudere broer of zus.

Eekhoorn Noot stelt ons voor aan zijn goede vriend Hubert het vliegend hert en samen gaan we aan de slag met een heleboel herfstmaterialen! Om een idee te krijgen: we bouwen bruggen met herfstmateriaal in de bouwhoek, spelen verschillende telspelletjes met bosvruchten, knutselen bosdieren met bladeren, lossen herfstraadsels op, maken een vertelstenenwandeling, trekken er op uit voor een ‘vieze-dingen-bingo’ en sluiten onze week af met een zelfgemaakt blotevoetenpad!


Maar vooraleer wij Eekhoorn Noot en Hubert het vliegend hert leren kennen op maandag, moeten jullie dit briefje van Eekhoorn Noot eerst aan je kleuter voorlezen!

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso