Welkom in ons STEM- laboratorium

Geplaatst op 8 nov 2021
Welkom in ons STEM- laboratorium

Het is alweer eventjes geleden dat we samen in de klas waren en Papegaai Geeloog vertelde mij dat er heel wat rare materialen in de klas zijn terechtgekomen die stuk voor stuk op zoek zijn naar een spectaculaire, technische oplossing!

 

Zo heeft hij bijvoorbeeld ergens opgevangen dat spaghetti heel stevig is, maar hij durft de zware houten blokken toch niet gebruiken om er een bouwwerk mee te maken… Wie bedenkt er een systeem?

 

Alle schoendoosdeksels die we normaal gingen gebruiken om een leuk herfstwerkje van te maken, liggen nog in de klas en nemen te veel plaats in… Papegaai Luki vond ook al een hele hoop knikkers… Wat zouden we daarmee kunnen doen?

 

De meeste wielen van de auto’s zitten vast of zijn kapot, hoe kunnen we onze auto’s nu vooruit laten bewegen?

 

Een oude telefoon, zo eentje die de kleuters misschien nog nooit hebben gezien, een computer zo groot dat ik hem bijna niet dragen kan, liggen in de klas… Wie gaat de uitdaging aan en schroeft alles eens open en wat kunnen we daar nu nog mee?


 

En welke problemen komen de kleuters nog allemaal tegen? Ik ben er zeker van dat ik er zelf niet te veel moet verstoppen in de klas, maar dat  ze zelf wel met mogelijke problemen en oplossingen zullen komen!


 

PROBLEEM? OPLOSSING ZOEKEN, UITVOEREN, TESTEN & EVALUEREN MAAR!


 

 

 

Donderdag 11/11  = Wapenstilstand  = geen school

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso