stippen, strepen en vlekken week 2

Geplaatst op 3 okt 2020
stippen, strepen en vlekken week 2

Hallo iedereen!

Wat hebben wij genoten van ons stippen- strepen- en vlekkenavontuur!  Op maandag mochten we verschillende dierenpatronen knippen en plakken. Stippen van de pauwenstaart, strepen van de tijger, vlekken van de koe, … we mochten zelf kiezen!  Daarna moesten we goed zoeken bij welk dier ons gekozen patroontje hoorde. 

Hieperdepieeeeep hoera! Op dinsdag werd onze Hobbes 3 jaar! Hij bracht vrolijke mandarijnen mee die wij samen met enkele kleuters van de 3de kleuterklas mochten opeten. 

Soep, soep, soep TOMATENSOEP! Woensdag maakten we onze eigen lekker, warme tomatensoep. Samen met alle jongste kleuters dronken we deze nadien gezellig buiten op. Donderdag gingen we gaatjes prikken!  PRIK PRIK PRIK met de priknaalden en nadien eens piepen door onze zelf-geprikte gaatjes! Lucy kwam hier eens piepen door een gaatje! Kijk maar! 

We mochten genieten van een sfeervol en vooral SPEELS tik-tak moment. Een dansend schaartje, een stuiterende spiraal, deurtjes met piepende stippen, een verstopt stipje en nog zoveel meer speelse betoveringen! In de namiddag speelden we opnieuw samen met alle kleuters samen, in de twee klassen. Wat fijn om leuke nieuwe connecties en vriendschapjes te zien ontstaan!

Op vrijdag luisterden we naar het boek ‘Ssst!’ van Chris Haughton. Een heel leuk expressief boek die veel bewondering kreeg van jullie kleuters. Hun betrokkenheid en enthousiasme was aanstekelijk!

Heel erg bedankt voor het vlotte verloop tijdens het brengen en ophalen van jullie kleuters!
Dit is zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan.
Ik hoop dat jullie het fijn vonden om, eindelijk, eens een kijkje te kunnen nemen in de klas en op de speelplaats en te ontdekken waar jullie kleuter de hele dag vertoeft. 
 
Volgende week gaan we werken rond zelfredzaamheid en wat kan ik al helemaal zelf?! 
Oefenen op het zelf aandoen van onze jas, goed de handen wassen, experimenteren met tandenborstels en tanden poetsen, ... want het is ook de week van de MOOIE TANDEN!
 
Vanaf volgende week leren jullie ook Tanja kennen. Zij zal een heel schooljaar elke maandag, donderdag en vrijdag komen meespelen in onze klas! Joepie! Tanja is studente kleuteronderwijs via het BAOAB-project! Jullie zullen haar zeker nog leren kennen! https://debaobab.be/nl/
 
Belangrijk:
Facultatieve verlofdag: woensdag 7 oktober = geen school, geen opvang! 

 

Fijn weekend! juf Maité

terug

Onze klas

Welkom bij JK B - Giete!!

Volg hier onze avonturen van in de klas.

We zijn een een diverse klas en vinden het belangrijk dat je jezelf kan zijn.

Want jezelf kunnen zijn is het fijnste dat er is!

xoxo