De poppen aan het dansen

Geplaatst op 16 jan 2021
De poppen aan het dansen

 

Sultan voelde zich direct thuis in onze klas, alle patatjes van de klas kregen vanaf dag 1 al veel knuffels van haar. Ze liep bijna de hele week fier rond met haar gekregen ketting.

Er zijn heel wat kleuters bezig met het herkennen van de letters van hun naam, vanaf nu gaan we elke week een letterdoos maken met verschillende voorwerpen. Afgelopen week was het de letter ‘A’.

We zijn geleidelijk aan de slag gegaan om zelf poppenkastpoppen te maken van kosteloos materiaal. De kleuters vonden het heel tof en maakten deze week al leuke dingen. Juf Alisha en ik wisten al snel wat we moesten uitwerken… Er klinkt geritsel achter ‘t gordijn, de poppen zullen wakker zijn… Jawel, hokus pokus appelmoes de poppen gaan aan de praat en spelen hun verhaal!

We maken met verschillende materialen eigen poppen: oude sokken, houten lepels, afwasborstels, afwashandschoenen, verfkwasten, zoutdeeg, … En jawel, we maken ook onze eigen decors! Ik ben er zeker van dat we tegen het einde van de week daarbovenop nog eens verschillende verhalen zullen verzinnen en wie weet maken we wel heel wat filmpjes van onze leuke poppenkastverhalen met zelfgemaakte poppen. Dan kunnen jullie in het weekend samen met je kleuter onze poppenkastweek herbeleven. Over filmpjes gesproken… Meester Wim maakte een leuk digitaal forum, kijk maar eens mee!

Op maandag zal juf Karen ons een mooi schimmenspel laten zien en juf Alisha en ik gaan tussendoor wel wat poppenkastverhalen spelen, maar de grootste poppenkastspelers zullen toch wel jullie kleuters, mijn patatjes zijn!

Liedje dat we zeker zullen leren: ‘Er klinkt geritsel achter ‘t gordijn, de poppen zullen wakker zijn en als ‘t gordijn dan open gaat, gaan de poppen aan de praat. De poppenkast, de poppenkast, wat is dat allemaal? Daar dansen alle poppen en ze spelen hun verhaal. De poppenkast, de poppenkast, dat is voor ieder kind het leukste wat er is, maar wees nu stil want het begint! Ssst, stil want het begint!’

 

terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso