De kleuterspeelplaats in een nieuw jasje

Geplaatst op 17 feb 2021
De kleuterspeelplaats in een nieuw jasje

Eerst en vooral op vrijdag hadden we een te gek carnavalfeestje: we waren allemaal leuk verkleed, smulden van popcorn, legden een te gek circus parcours af, schminkten elkaar en ja, ook de juf...

 

Jullie kleuters hebben heel wat ideeën uitgewerkt voor onze kleuterspeelplaats. Dat kan je trouwens een beetje terug zien op het digitaal forum. Ze gaven heel wat ideeën aan om te spelen op de speelplaats, daar hangen nu foto’s van op voor als er kleuters even inspiratieloos zijn. Om jullie een idee te geven van die leuke ideetjes is hier even een opsomming van de foto’s die ik moest maken: 1,2,3 piano, paardje spelen met een fietsband, fietsbandtrekken, fietsbandwerpen, tikkertje, … Daarnaast schilderden ze op verschillende houten plankjes autowegen, maakten ze spelvoorbeelden voor onze nieuwe spelboxen, knipten ze alle ventielen uit fietsbanden, maakten ze er coole parcours van, … Ze lieten zelf al zien hoe mooi ze samen het parcours kunnen afleggen met de peuters en kleuters van de jongste kleuterklassen.

 

En het is nu net daarop dat ik verder wil inzetten! Na de vakantie gaan we nog een weekje op het gemak door met het nieuwe spelaanbod op onze kleuterspeelplaats en zetten we in op het samen spelen met de jongste kleuters.

 

Ook gaan we hier en daar nog wat dingetjes samen maken om ervoor te zorgen dat er van een ruzieplaats echt geen sprake meer kan zijn… Dat zou nogal een overwinning zijn!

 

Om de week af te ronden zetten we op vrijdag de jarige Elouann in de bloemetjes.


Wie thuis een oude kookpot of dergelijke heeft en die wilt schenken aan de kleuterspeelplaats… Graag! (een leuk idee zoals op de foto zou hierdoor misschien wel verwezenlijkt kunnen worden…)

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso