Een gat in mijn emmer

Geplaatst op 13 nov 2021
Een gat in mijn emmer

Bouwen met spaghetti (stevig zeg), met suikerklontjes (supercool), een eigen knikkerbaan timmeren, vastschroeven én versieren met fluoverf, bruggen bouwen op allerlei manieren en jawel hoor die oude computerbak van de klas helemaal op het einde van de week open kunnen vijzen. Wat waren ze trots!

 

Op vrijdag maakten we ook kennis met het verhaal: ‘Een gat in mijn emmer’ van Ingrid & Dieter Schubert. De kleuters begonnen al direct luidop na te denken over mogelijke oplossingen voor dat probleem. Jawel hoor, na deze week kunnen ze echt probleemoplossend denken!


 

We plaatsen de hele week het boek: ‘Een gat in mijn emmer’ centraal en gaan aan de slag met mogelijke oplossingen. We proberen de emmer van beer te repareren, gaan na wat kan drijven en wat kan zinken, bekijken wanneer de emmer bijna vol is of net bijna leeg en hoe kunnen we die emmer dan het beste en het snelste vullen? We bouwen een schuilplaats voor beer, want in het verhaal begint het heel hard te regenen. Wie bedenkt het beste technische systeem hiervoor? We spelen heel wat berenspelletjes en de juf  brengt het verhaal op verschillende manieren in beeld: voorlezen, vertellen, poppenkast, de kleuters vertellen het verhaal eens zelf, ...

En hé met emmers in verschillende maten kunnen we ook heel wat leuke achtergrondmuziek maken bij ons liedje

 

 
terug

Onze klas

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is een te blijven als je groot wordt."

 

- Pablo Picasso